• asd

Hva er fargenyanse og hvorfor?

1. Hva er "fargeskygge" og hvorfor?

Siden formelen for råvarer er svært kompleks og brenningsprosessen for keramiske fliser og porselensfliser er lang, er en liten fargeforskjell på flisproduksjonen uunngåelig.Spesielt for fliser produsert til forskjellige tider, er fargenyansen og fargetonen alltid utsatt for subtile endringer, som er relatert til endringer i råmaterialer, måleavvik i proporsjonering, brenningstemperaturer, svingninger i brennatmosfære osv., og til og med klimaendringer .Selv om det er samme stil, inkludert samme mønster og spesifikasjoner, kan det være visse fargeforskjeller mellom produkter produsert i forskjellige partier.

drthfg (1)
drthfg (2)

For å registrere og nummerere flisenes fargeforskjell, uttrykt med tall eller bokstaver, kalles dette "fargeskyggen".

For tiden er det ingen klar myndighetsstandard for fargenyansen til keramiske og porselensfliser.I følge "GB/T 4100-2006 Ceramic Tiles" må fabrikken sortere flisene ut av ovnen etter "fargeskygge", mens profesjonelle fabrikker vil bedre kontrollere fargenyansene og opprettholde stabiliteten til fargen og tonen i produksjonen deres. .

drthfg (3)

2.Hva er forskjellen mellom fargenyanser og fargevariasjoner?

Fargenyanser refererer til fargeforskjellen mellom en flis og en annen flis, mens fargevariasjon er mønsterforskjellen mellom delene av samme flis.

Under normale omstendigheter, i et område på omtrent flere kvadratmeter, under passende og jevnt lys, kan ikke fliser med samme farge-nyanse se fargeforskjellen.På den annen side, fra synspunkt av motetrender, er V2, V3 eller V4 fargevariasjoner av glaserte fliser mer og mer populært, som ser mer naturlig ut som naturstein.

For å oppsummere er det normalt at fliser har fargenyanser, fordi forskjellige partier kan ha en viss fargeforskjell.Fargenyansene på flisene er imidlertid ikke et kvalitetsproblem for selve flisene.Kunder kan være oppmerksomme på å skille fargenyansene og partiene, samt fargevariasjonen merket på kartongene.


Innleggstid: 14. desember 2022