• asd

Fai mai Summit Carbon Solutions o alavai ose atugaluga tele lea e ona fanua na laga pe a talimalo le kamupani i Minnesota konafesi

GRANITE FALLS, Minnesota - Summit Carbon Solutions ua faia nei fonotaga e ono e faʻatatau i le ausia o maliega ma tagata e ona fanua i luga o le auala o le paipa fuafuaina i Minnesota.
O le tasi mataupu e pulea uma isi: "O la matou feʻau leotele ma le manino o taʻavale alavai, taʻavale alavai, taʻavale alavai," o le tala lea a Joe Caruso, le faʻatonu a le kamupani Minnesota o mataupu lautele ma faʻasalalauga.
O ia ma isi sui o le Summit Carbon Solutions na saunoa i le Xanthate County Commission i le Aso Lua e talanoaina ai le auala ua fuafuaina. O le paipa e faʻamoemoe e tamoe i le 13.96 maila i Yellow Medicine County ma tuʻuina atu le carbon dioxide mai le Granite Falls Energy ethanol plant. e aofia ai 8.81 maila i Renville County ma 26.2 maila i Redwood County.
Fai mai Caruso ma le faufautua sinia o le poloketi Chris Hill na faia e le kamupani sauniga tatala i Heron Lake, Windom, Sacred Heart, Redwood Falls, Granite Falls ma Fergus Falls, Minnesota i le vaiaso muamua o Aperila.
I le aotelega, o le $4.5 piliona o le poloketi o loʻo faʻamoemoe e feaveaʻi le carbon dioxide mai le sili atu ma le 30 ethanol laʻau i totonu o setete e lima i Midwestern i North Dakota.
O le vaega o Minnesota o le poloketi na muamua aofia ai le 154 maila o le paipa, ae o le faʻaopoopoga talu ai nei i le Atwater's Bushmills ethanol plant project, o loʻo faʻamoemoeina se isi 50 maila. ma o le a manaʻomia se nofoaga pamu, e tusa ai ma sui o kamupani.
Ole feso'ota'iga o le a mafai ona felauaiga 12 miliona tone o le carbon dioxide i tausaga ta'itasi mai le isi itu o Midwest mo le teuina i lalo o le eleele i North Dakota. E tusa ai ma Caruso, e tusa ma le 75% o le gafatia o loʻo i lalo o konekarate.
Na ia taʻu atu i le Komisi o le Itumalo o Huangyao na faalogoina e le au ofisa o le kamupani ni autu tutusa i fonotaga e ono a tagata e ona fanua. Fai mai Caruso o fonotaga na faaalia ai e le o faia e le kamupani se galuega lelei e faamatala ai "po o ai na aafia i le poloketi ma pe aisea."
“Ua uma ona matou faia o afea, fa’afefea ma le a, ae le o ai ma pe aisea,” o lana tala lea i komesina.
O na fonotaga na faʻaalia ai foi le tele o faʻamatalaga sese e uiga i aia tatau o meatotino, na ia fai mai ai. E leai se vaega iloga a le kamupani.
Na fa'afofoga fo'i sui o le Kamupani i le fonotaga e uiga i a'afiaga fa'ato'aga ma le saogalemu o galuega.
Fai mai Caruso o loʻo sailia e le kamupani ni 50-futu eases tumau ma le 50-futu easements le tumau mai tagata e ona fanua i luga o le auala mo le fausiaina. E tatau ona toe faʻaleleia le eleele i lona tulaga lelei ma le gaosiga, ma o le maliliega ma le pule o le fanua o le a aofia ai le totogiina o le palapala. fa'aleagaina e mafua mai i le fausiaina.
Na latou fa’ailoa i le komesina e fa’apea, o le a nofosala tumau le kamupani i so’o se mea e fa’aleagaina ai ma’a alavai sa tatau ona tula’i mai.
O se taunuuga o le fonotaga, o le a galulue le kamupani e faʻateleina fesoʻotaʻiga ma malo o le itumalo ma tagata e ona fanua i nofoaga ua afaina, o le tala lea a Caruso.
O manatu faaalia ua maua e le kamupani mai komesina o le itumalo i le taimi nei o le faamalosia atili o fesootaiga, o lana tala lea.
Na fa’ailoa e le Komesina o Gary Johnson i sui usufono sa auai o ia i le fonotaga a le kamupani i Granite Falls ma sa ia talitonu ua taliina ana fesili, sa ia ta’ua ai lona lagona ua sili atu le galuega a le kamupani o le tatala ma le naunau e galulue ma tagata lautele.


Taimi meli: Apr-29-2022